Галаган виграв апеляцію – протоколи про кермування напідпитку і спротив поліції скасували

, Олена Сідорова

6198Суддя Кіровського районного суду Кіровограда Олексій Галаган, якого Кіровоградський районний суд оштрафував за кермування напідпитку та визнав винним у непокорі поліції, виграв апеляцію, сьогодні, 23 вересня.

Кіровоградський обласний суд постановив скасувати рішення Кіровоградського районного суду, оскільки обставини викладені в матеріалах справи не відповідають дійсності.

Зокрема, апеляційний суд вирішив, що фабула протоколів не відповідає розгляду справи в суді; свідки, яких слухали в суді, не вказані в протоколах; огляд на місці не був проведений; відмова від проходження алкотесту не зафіксована

Відтак суд повністю виправдав Галагана. Рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, захист судді посилався на те, що Кіровоградський райсуд не врахував численні правопорушення при складанні протоколів.

Також адвокати Галагана заявляли, що патрульні необгрунтовано застосували до судді фізичну силу.

Як уже повідомляла «КП», сьогодні Апеляційний суд області розглядає апеляційну скаргу судді Галагана. Самого Галагана на засіданні не було. Його інтереси представляв адвокат Володимир Буряк.

2 вересня, Кіровоградський районний суд області визнав Галагана винним за частиною 1 статті 130 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та статті 185 – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Протокол за статтею 122-2 – невиконання водіями вимог про зупинку, закрили.


Суд призначив Галагану штраф у сумі 3 тисячі 400 гривень.

 

25 липня близько опівночі патрульні поліцейські Кіровограда затримали за кермом нетверезого суддю Кіровського районного суду міста Кіровограда. Пізніше суддя заявив, що його побили і поскаржився на патрульних до прокуратури. За фактом імовірного перевищення службових обов’язків патрульними у ході затримання, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

 

e-max.it: your social media marketing partner