Цапюк воюватиме з головою облради через тариф на воду?

,

7931Міський голова Олександрії Степан Цапюк закликав депутатів облради не поспішати з прийняттям нових тарифів на воду і водовідведення, які погодила Національна комісія регулювання енергетики і комунальних послуг для підприємства «Дніпро-Кіровоград». Про це він заявив на засіданні виконкому, учора, 2 березня.

– Я звернувся до депутатів обласної ради з проханням, аби вони підготували проект рішення і не розглядали підвищення тарифу до тих пір, поки ми не будемо бачити складових, – сказав мер і наголосив на необхідності озвучити пропозицію всім фракціям.

При цьому Цапюк попередив, що може повернути водоканал із обласної власності до міської.

Однак, якщо мер Олександрії воюватиме з головою облради через тариф на воду, коаліція між «Опозиційним блоком» і «Батьківщиною», яка давала необхідні голоси йому в міській раді, а Олександру Чорноіваненку – в обласній, ризикує розпастися.

Тим часом джерела «КП» зауважують, що в обласній раді вже давно сформоване потужне олександрійське лобі, готове створити депутатську групу і таким чином стати на захист інтересів жителів міста, у тому числі від тарифного геноциду.

Як повідомляла «КП», Національна комісія регулювання енергетики і комунальних послуг підвищила тариф на воду та водовідведення для абонентів «Дніпро-Кіровоград» на 22%.
Відтак вартість централізованого водопостачання для жителів Кіровограда, Олександрії, Знам’янки і Світловодська становитиме понад 20 гривень.

Нагадаємо, водопостачальне підприємство «Дніпро-Кіровоград» належить до комунальної власності обласної ради.

З огляду на це, голові облради Олександру Чорноіваненку («Батьківщина») вже давно закидають, що він відстоює інтереси підприємства, а не громади, оскільки як відповідальна посадова особа допустив підвищення тарифу Національною комісією регулювання енергетики і комунальних послуг.

Депутати обласної ради заявляють, що клопотання, адресоване Нацкомісії про встановлення «економічно обгрунтованих тарифів для обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро-Кіровоград», приймали «на коліні» без належного обговорення.
e-max.it: your social media marketing partner