У Кіровограді обирають міру запобіжного заходу мажору, який спричинив смертельне ДТП (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

, Олена Сідорова

5210Ленінський районний суд Кіровограда обирає міру запобіжного заходу 20-річному водієві «Citroen», який вилетів на зустрічну смугу і протаранив «Москвича», в якому знаходилося троє дорослих і троє дітей, 27 червня.

Внаслідок отриманих під час аварії травм, 59-річний водій «Москвича» помер у лікарні.

Решта пасажирів з травмами різної тяжкості теж госпіталізовані.

Як розповідали очевидці, іномарка мчалася на шаленій швидкості. Від самосуду винуватця ДТП врятувала поліція.

За інформацією патрульних, аварія сталася близько восьмої вечора. Водій «Citroen» був напідпитку і летів на шаленій швидкості. Після аварії він намагався втекти.

«За попередніми даними, 20-річний нетверезий водій «Citroen» перевищив швидкість та виїхав на зустрічну смугу, внаслідок чого зіштовхнувся з «Москвичем». Водій «Citroen» намагався втекти з місця події, втім патрульні затримали правопорушника. Зараз він перебуває в реанімації», – повідомляла поліція Кіровограда.

Очевидці розповідають, що іномарка мчалася зі швидкістю не менше 130 кілометрів на годину. Сила удару при зіткненні була такою, що в транспортного засобу відлетіли колеса і машина не могла зупинитися ще з півсотні метрів.

– Я досі ще не можу відійти... Це було дуже страшно. Це відбувалося біля мого будинку. Я стояла у дворі, почула шум і визг, відкрила хвіртку і все це побачила. На швидкості приблизно 140 кілометрів на годину летів «Citroen». Летів! Не їхав! І врізався у «Москвич», який їхав у бік Балашівки. Від удару «Citroen»  трохи підлетів і в нього відпали колеса. Потім у «Москвича» відвалилася передня частина, випав водій, ми побачили дітей. Одразу кинулися їм на допомогу. У цей час пасажир із «Citroen» почав тікати, а водій п'яний ледве стояв на ногах, очі скляні. Пізніше і він хотів тікати, але його зупинили, – розповіла «КП» очевидиця Ірина.

– За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. У даний час водій іномарки затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та йому повідомлено про підозру, – розповіла речник обласної поліції Віталіна Бевзенко.

Прокуратура області наполягатиме на триманні підозрюваного аварії під вартою. За скоєне хлопцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років. Як згодом з’ясувалося, водій «Citroen» є студентом льотної академії і сином колишнього начальника обласної фіскальної служби.

За інформацією журналістів, які оперативно прибули до лікарні того дня, чоловік, схожий на батька винуватця ДТП, погрожував родичам потерпілих і вигукував, що зробить усе, аби його син уникнув покарання.

– У машині знаходилася моя дружина зі своїми батьками та троє дітей – двоє шести років і одна дитина чотирьох. У «Citroen» був тільки водій і пасажир, – розповідає родич постраждалих Олександр Лисенко. – У лікарні батько водія «Citroen» кричав: «Ми тут усе порішаємо». Свідки цього були. Від грошей, які нам пропонували на лікування, ми відмовилися. Нам подачки не потрібні. Але батько водія «Citroen» вніс у фонд обласної лікарні благодійний внесок у сумі до п’яти тисяч гривень.

Зараз винуватець лежить у лікарні на одному поверсі з дружиною загиблого.

– Ще вчора він міг самостійно ходити, спілкувався зі слідчими, стан його був нормальним. А сьогодні, перед тим, як йому мають обирати міру запобіжного заходу і він реально може потрапити в СІЗО, він вже пересувається на інвалідному візку. Тому зараз уже починається затягування справи, – додає Лисенко.

Наразі підозрюваного вже привезли до суду. Візуально у нього нормальний стан, на ногах тримається, лише має синці під очима.

ДОДАНО 17:49: Прокуратура просить для підозрюваного 60 діб під вартою без визначення розміру застави.

 – Підозрюваний проявив антисоціальну поведінку, коли намагався втекти і зчинити бійку із очевидцями. Він має можливість переховуватись, впливати на свідків і потерпілих шляхом підкупу, шантажу і погроз, – заявив прокурор Ігор Васильків.

 

ДОДАНО 17:54: Підозрюваний божиться, що тікати не намагався.

– Я повністю визнаю свою вину, я щиро каюсь, мені шкода, що так сталося. Я не намагався тікати з місця події. Родино потерпілих, пробачте мене, я молюся за здоров'я ваших рідних. Зобов'язуюся відшкодувати всі моральні збитки, – розплакався підозрюваний Олександр Постриганенко.

 

ДОДАНО 18:05: Суд пішов у нарадчу кімнату.

 

ДОДАНО 18:12: Захист тим часом просив суд обрати запобіжний захід не пов'язаний із триманням під вартою. Гарантією того, що підозрюваний нікуди не втече, мав би стати зданий закордонний паспорт.

 

ДОДАНО 18:47: Суд обрав Постриганенку міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою упродовж 60 днів.


Як уже повідомляла «КП», наразі шестирічному Данилу, який найбільше постраждав внаслідок аварії, потрібна матеріальна допомога і донори другої негативної групи крові.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на картку ПриватБанку 5168 7572 7703 5301 (Лисенко Анна Олександрівна, бабуся).

Телефон батька хлопчика (050) 054-24-61 (Олександр Лисенко).

e-max.it: your social media marketing partner