Кіровоградські патрульні врятували родину з пожежі

, Олена Сідорова

6592Патрульні поліцейські Кіровограда – інспектори 1 роти 29­-річний лейтенант Олександр Дьомін і 30­-річний молодший лейтенант Рустам Хейрлуллаєв – врятували родину з палаючого будинку по вулиці Чигиринській в обласному центрі. Якби вони вчасно не вивели родину з будинку, могло б трапитися непоправне.

Це сталося у вівторок, 18 жовтня, близько четвертої ранку в районі Ковалівки. Ми були на патрулюванні, прийшов виклик на планшет із повідомленням, що щось стріляє і вибухає. Поїхали в тому напрямку, вже за квартал помітили стовп диму і полум’я, – розповідають патрульні.

– Під’їхали, а там – майже бенгальський вогонь – усе палає, тріскає шифер, летять іскри… – продовжують інспектори. – Поряд із будинком стояла жінка похилого віку з сином. Ми одразу до них: «Є в будинку ще люди?». Кажуть: «Ні». Виявилося, будинок розділений на кількох господарів. Частина будинку людей, які вийшли, вже повністю горіла. Перепитали, чи в іншій частині є хтось. Нам знову відповіли, що ні.

Проте хлопці побіг­ли переконатися, що в приміщенні більше нікого немає.

– Почали стукати у вікна. Очевидно, в цей момент мешканці й прокинулися, але ніхто не виходив. Ми відкрили двері, а там – люди!!! Три жінки і маленька дівчинка. Дим заповнював їхнє помешкання. Оскільки дах горів повністю, стеля могла впасти. Ми запитали, чи є ще хтось у будинку, почали бігати, шукати. Злякалися за життя людей, бо все палає, а вони речі збирають і документи! Які речі?! Ми взяли їх за руки і швидко евакуювали з палаючого будинку. Дитина тремтіла. Її закутали в ковдру і заспокоїли. Всі в паніці були, – кажуть копи.

– Довелося заспокою­вати і літню жінку, яка кидалася у полум’я по речі. Вона забігає – я її назад. І так більше десяти разів, – додає Рустам. – Поряд із будинком стояла машина. Щоб пожежа не перекинулася на неї, ми розбудили власників, аби ті відігнали її.

– Одразу по приїзду на місце події я передав по рації, щоб викликали пожежників. Через хвилин 5­-7 приїхав командир роти, група моніторингу, і ще через кілька хвилин – дві пожежні машини, їхній автобус. Рятувальники спрацювали справно. Молодці! Дуже швидко загасили полум’я, – підсумовує Олександр і додає, що страшно стало лише тоді, коли вони стояли з усіма біля будинку, який гасили пожежники.

– Якби хлопці не побігли в той будинок, не вивели з нього людей, то могла б трапитися біда. А так обійшлося без постраждалих. Звичайно, хлопці молодці, – зауважив т.в.о. командира 1 роти Богдан Черниш, який також прибув на місце події.

В Управлінні патрульної поліції Кіровограда розповіли «КП», що про героїчні вчинки патрульних, у тому числі й Олександра та Рустама, повідомлять до вищого керівництва. Те у свою чергу визначить, яким чином подякувати патрульним за проявлену мужність.

– Такі ситуації разом із поданням ми передаємо на Київ. Там централізовано збирають герої­чні вчинки патрульних із усіх управлінь України. Потім рішенням керівництва департаменту їм виносять подяки чи дають нагороди. Подання по цих патрульних, оскільки вони проявили сміливість, також відправимо. Як діяти далі – вирішуватиме керівництво, – наголосив начальник патрульної поліції Кіровограда Антон Цюцюра.

 

фото: Патрульна поліція Кіровограда

6593

6595

e-max.it: your social media marketing partner