Апеляційний суд відпустив Футболіста під домашній арешт

, Олена Сідорова

00212Апеляційний суд Кіровоградської області відпустив Костянтина Волкова (Футболіста), якого підозрюють у стрілянині і поножовщині біля Кіровського районного суду Кіровограда і переховуванні від слідства, під домашній арешт. Таке рішення колегія суддів прийняла сьогодні, 8 серпня.

На засіданні суд розглянув апеляційну скаргу захисників Волкова на рішення Ленінського районного суду, яким Волкова взяли під варту. Адвокати у своїй скарзі просили змінити запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт. Суд задовольнив скарги і прийняв рішення негайно звільнити Волкова з-під варти до кінця слідства.

Самого Волкова на засіданні, як і вчора, не було. Як пояснили адвокати, нині він перебуває на лікуванні.

Як повідомляла «КП», вчора, 7 серпня, судовий розгляд не відбувся через відсутність додаткових матеріалів від слідчого. У цей час прокуратура просила видалити журналістів із зали засідання.

Нагадаємо, стрілянина сталася біля Кіровського районного суду Кіровограда в середині лютого саме в той час, коли в суді мала слухатися справа щодо одного з бандитів.

За різними даними, тоді постраждало троє осіб. Тоді трьох осіб затримали, а одному – Волкову, вдалося втекти.

Його оголосили у розшук за підозрою у скоєнні особливо тяжкого злочину, передбаченого частиною 2 статті 115 та статті 15 – замах на вбивство та частиною 4 статті 296 – хуліганство – Кримінального кодексу України.

За неофіційною інформацією, згодом прокуратура закрила провадження у частині замах на вбивство.

Після цього Волков з’явився у місті. Він добровільно прийшов до суду в супроводі двох адвокатів, а наступного дня йому в прокуратурі заявили, що підозра у замаху на вбивство поновлена.

У перший день обрання запобіжного заходу прокуратура просила для Волкова домашній арешт, однак суд відмовив і залишив його під вартою у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України – «Затримання уповноваженою службовою особою». На початку засідання адвокат заявив, що забороняє фотографувати як себе, так і свого підзахисного, а пізніше взагалі клопотав, щоб журналістів видалили із зали суду.

Наступного дня прокуратура просила вже суворішого запобіжного заходу – взяття під варту. Втім захист наполягав відпустити Волкова додому. Разом із тим захист апелював, що Волков має хронічне захворювання, яке нині начебто загострилося, а тому потребує лікування.

Однак суд вирішив взяти Волкова під варту на 20 днів – до моменту завершення досудового розслідування. До 21 серпня він знаходитиметься під вартою.
e-max.it: your social media marketing partner