Міський голова наказав розібратися, хто труїть собак у Кіровограді

, КП

03512Поліція й управління охорони здоров’я спільно з міською владою мають розібратися, хто і чим труїть безпритульних тварин у Кіровограді. Відповідне розпорядження дав міський голова Андрій Райкович сьогодні, 25 червня.

– Мене зачепив виступ на сесії міськради директора «Кіровоградської правди» Олени Данилишин про масове вбивство собак. Я розумію обурення людей, що у дворах бігають безпритульні собаки. Мене обурює, що до сьогодні не вирішили питання з притулком! Настав час принципово вирішувати це питання. Ми прийняли відповідну програму, наразі простерелізували більше півтисячі собак. Але це ганьба, що труять собак, це дикунство! – заявив Райкович.

Він наказав поліції, управлінню охорони здоров'я з'ясувати, хто і якими препаратами труїть собак.

– Шановна поліція, давайте разом розберемося, хто потруїв собак! Ніколи в житті не давав і не дам розпорядження труїти собак! Це питання резонансне і серйозне! Також звертаюся до управління охорони здоров’я, собак труять препаратом від туберкульозу. Розібратися, що за препарати, попередити аптеки, що матимуть дуже великі проблеми за їх реалізацію. Ще раз наголошую: питання дуже серйозне! Взяти під особистий контроль. Ця профілактика має бути терміново – сьогодні-завтра, – наголосив Райкович.

Як повідомляла «КП», у Кіровограді сьогодні відбувся мовчазний флешмоб проти масового убивства безпритульних тварин – «30 хвилин мовчання».
e-max.it: your social media marketing partner