Саінсус уже нікуди не йде? Він ветував скандальні рішення міськради

,

Міський голова Кіровограда Олександр Саінсус своїми розпорядженнями зупинив дію двох рішень міської ради від 14 травня 2014 року. Це рішення «Про внесення змін до Регламенту Кіровоградської міської ради шостого скликання, затвердженого рішенням КМР від 17.12.2010 №36» та «Про внесення змін до персонального складу виконавчого комітету Кіровоградської міської ради шостого скликання», повідомляє прес-служба міськвиконкому.

Мер обґрунтовує зупинку рішення щодо змін персонального складу виконкому тим, що за частиною 2 статті 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» персональний склад виконавчого комітету міської ради затверджується радою за пропозицією саме міського голови, а не депутатів, як ті нещодавно вирішили на сесії.

Те ж саме стосується і внесення кандидатур на посади заступників міського голови. На це має право лише міський голова, про що засвідчили в Національному агентстві України з питань державної служби.

Своїми розпорядженнями міський голова доручив також управлінню апарату міської ради забезпечити підготовку і винесення на чергову сесію Кіровоградської міської ради двох зупинених рішень від 14 травня 2014 року з обґрунтуванням зауважень.
e-max.it: your social media marketing partner