Чотирьох воїнів із Кіровоградщини, які обороняли Маріуполь, повернули з полону окупантів

, КП

171947 березня відбувся черговий обмін військовополоненими, ще 130 українських воїнів – 126 захисників та четверо захисниць повернули додому. Як уточнив начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, серед звільнених четверо захисників із Кіровоградської області.

«КП» дізналася, що двоє воїнів – нацгвардійці, двоє – бійці ВМС.

Андрій Косатов – 27-річний воїн Військово-морських сил.

Владислав Пастушенко – 21-річний боєць родом із Устинівської громади. Після проходження строкової служби Владислав підписав контракт із ЗСУ і його зарахували до 36 бригади морської піхоти. У полон потрапив 12 квітня під час оборони Маріуполя.

Микита Подскальнюк – військовослужбовець Нац­гвардії. З перших днів війни боронив Маріуполь. На війні отримав поранення. Був на «Азовсталі». У полоні пробув майже 10 місяців.

Станіслав Зімарєв – 22-річний військовослужбовець Національної гвардії зі Знам’янки. 7 лютого чоловік поїхав на ротацію в Маріуполь, який і боронив з перших днів повномасштабної вій­ни. У квітні Станіслав отримав поранення і потрапив на завод «Азовсталь». Там він перебував до того, як українських військових взяли в полон. У полоні був майже рік. За цей час у нього з дружиною народилася донька.

Як зазначив Уповноважений з прав людини Верхов­ної Ради України Дмитро Лубінець, усі звільнені отримають медичну допомогу, зможуть відновити банківські картки та документи.

текст: Наталка Маринець
фото: Офіс Омбудсмана України

______

Дізнавайтесь новини першими в нашому телеграм-каналі https://t.me/k_pravda

e-max.it: your social media marketing partner