Відтепер у Кіровограді робитимуть операції на відкритому серці (ФОТО)

,

120216 04У Кіровоградському обласному кардіологічному диспансері відкрили першу в області кардіологічну операційну. Відтепер сотні хворих, які потребують операцій на відкритому серці, зможуть отримати оперативне втручання, не виїжджаючи за межі області. На ремонтні роботи з обласного бюджету виділили один мільйон гривень та 4,5 мільйона гривень на придбання спеціального обладнання екстра-класу, повідомляють в ОДА.

Нова кардіохірургічна операційна має два блоки: в одному проводитимуть обстеження, а в іншому – оперуватимуть.

Загальна площа – 136 квадратних метрів.

Операційна відремонтована, оснащена та повністю укомплектована за всіма сучасними вимогами: автоматичні двері, спеціальна система вентиляції, струмопровідне заземлене покриття підлоги, що запобігає виникненню збоїв у роботі моніторів, та дороговартісне обладнання екстракласу.

Команда медичних фахівців проходила навчання у Києві при Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова. Саме хірурги із зазначеного інституту приїжджатимуть до Кіровограда для того, щоб спершу деякий час оперувати пацієнтів спільно з нашими. Також до команди входить кардіохірург вищої категорії Андрій Клянчив, який переїхав до Кіровограда із Луганська.

– На Кіровоградщині за останні два роки в галузь охорони здоров’я вкладено 2,5 мільярда гривень. Значні кошти виділяють бюджети різних рівнів для того, щоб забезпечити людям надання якісних медичних послуг європейського рівня, – зазначив Сергій Кузьменко після презентації операційної. – Ми відкрили опіковий центр, гемодіалізний центр, проводимо ремонт поліклінічного відділення в обласній лікарні, реалізуємо серйозний проект з капітального ремонту в дитячій обласній лікарні. Відкриття сьогодні кардіохірургії – це також надзвичайно важливо. Ми не можемо собі дозволити, щоб область з мільйоном населення не мала фахівців і обладнання для надання такої хірургічної допомоги.

Вже цього тижня тижня фахівці розпочнуть готувати до операцій перших пацієнтів. А у перспективних планах – оснащення та відкриття при обласному диспансері кардіологічної реанімації.

 

120216 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

120216 05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

120216 06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

120216 08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

120216 10

e-max.it: your social media marketing partner