У Кіровограді за кошти міського бюджету вакцинують тільки дітей пільгових категорій

,

3122У Кіровограді за кошти міського бюджету вакцинують лише пільгові категорії дітей віком до шести років. На ці заходи в міському бюджеті Кіровограда передбачено майже півмільйона гривень, повідомила начальник управління охорони здоров’я Кіровоградської міськради Оксана Макарук сьогодні, 16 лютого.

– У рамках міської Програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2012-2016 роки у міському бюджеті Кіровограда передбачено майже півмільйона гривень на забезпечення вакцинами (дифтерія, правець, туберкульоз, кір, краснуха, гемофільна інфекція) пільгових категорій дітей віком до шести років. Щеплення отримають сироти, діти з інвалідністю, а також діти учасників АТО, – зазначила Макарук.

Чиновниця нагадала, що Міністерство охорони здоров'я повідомило про те, що вже розпочата закупівля вакцини на державному рівні. Тому, ймовірно,  найближчим часом Кіровоград отримає вакцину для всіх інших дітей за рахунок державних коштів.

– Сподіваюся, що в цьому році ми все-таки зможемо надолужити план вакцинації, який в нас протягом останніх років порушений у зв'язку з відсутністю вакцин не лише в Кіровограді, а й в Україні, – сказала начальник управління.

Нагадаємо, на Кіровоградщині у пологових будинках новонародженим дітям перестали робити щеплення проти туберкульозу – вакцина БЦЖ відсутня.
e-max.it: your social media marketing partner