У Кіровограді підписали меморандум адвокати і захисники прав секс-працівників

, Олена Сідорова

4453У Кіровограді Всеукраїнська благодійна організація «Легалайф-Україна» підписала меморандум про співпрацю з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги сьогодні, 26 квітня. Основна мета підписання меморандуму – підсилення боротьби із порушеннями прав вразливих груп населення, насамперед, секс-працівників, наркозалежних і людей, які знаходяться на замісній підтримуючій терапії.

– Цей меморандум – перший крок роботи нещодавно сформованої регіональної команди, яка займатиметься розслідуваннями порушень прав уразливих груп населення з боку правоохоронних органів. Для того, щоб ця команда працювала ефективніше, а протидія порушенням була потужнішою, треба була підтримка фахівців, які надають правову допомогу. Ми об’єдналися, щоб зменшити рівень насилля над секс-працівниками та наркозалежними, – розповіла директор організації «Легалайф-Україна» Наталія Ісаєва.

Як наголосив директор Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Леонід Кропліс, зараз надавати підтримку можуть 150 адвокатів.

– Ці адвокати за викликом затриманого або працівників поліції, які зобов’язані до нас одразу звертатися, прибувають протягом години. Вони надають допомогу і слідкують, щоб не було порушень. Скоро на Кіровоградщині запрацює Бюро правової допомоги. Ми надаємо абсолютно усім затриманим безоплатну допомогу, в тому числі й вразливим групам населення. У результаті тісної співпраці – не застосовуватиметься до затриманих представників вразливих груп фізичне або психологічне насилля, – сказав Кропліс.

Наступне після підписання меморандуму завдання регіональної команди, як наголосив її координатор Еміль Багірян, – проведення тренінгів серед адвокатів та підвищення правової обізнаності та рівня довіри вразливих груп до правозахисників.

– Ми розуміли і бачили, що ці порушення є в Кіровограді та області, але ми не знали, як допомогти. Нещодавно спільно з «Експертним центром з прав людини» ми випрацювали певний механізм роботи регіональної групи і зрозуміли, як можна протидіяти порушенням, наприклад, під час незаконного затримання осіб, досудового слідства. Кіровоградська команда вже створена, вона вже почала діяти. У співпраці з адвокатами ми можемо досягти певних позитивних результатів, – наголосив Еміль Багірян.

– Це спроба привернути увагу до незахищених верств населення, щодо яких у суспільства складається думка, що ці люди не потребують ні захисту, ні допомоги, – каже член команди, адвокат Тетяна Ромаданова. – Як адвокати, ми часто стикаємося з порушеннями прав людей з боку працівників правоохоронних органів. Команда запобігатиме, розслідуватиме і домагатиметься покарання винних осіб, які порушували права людей. Ми вже готові працювати.

Нагадаємо, у Кіровограді розпочала роботу регіональна команда, яка боротиметься з порушеннями прав вразливих груп з боку працівників правоохоронних органів. 

 

4455

e-max.it: your social media marketing partner