Обласна влада хоче насильно об’єднати громади в Новоархангельському районі

,

4606Попри те, що жителі Новоархангельського району висловилися проти об’єднання громад, обласна влада все-одно виносить на розгляд сесії обласної ради це питання, заявила «КП» представник «Опозиційного блоку» у районі Світлана Табулинська.

Вона зазначила, що має підтверджуючий документ, підписаний головою районної ради Олегом Совою, у якому зазначається, що об’єднання громад люди вважають передчасним.

– Ми адресували голові районної ради листа, у якому просили повідомити, які сільські громади готові до об’єднання. У відповіді, яку ми отримали буквально вчора, голова райради повідомив, що люди в цілому вважають дочасним об’єднання громад. Інакше кажучи, вони проти об’єднання. І позиція людей відома ще з лютого-місяця. Однак не зважаючи на думку жителів району, обласна влада все одно виносить на розгляд сесії питання об’єднання в Новоархангельському районі. Фактично в області продовжується насильницьке об’єднання громад, – зазначила Табулинська.

Згідно з проектом рішення, який виноситься на розгляд депутатів обласної ради, у Новоархангельському районі мають намір створити три об’єднані громади: Новоархангельську, Надлацьку і Підвисоцьку.

Нагадаємо, раніше народний депутат Сергій Ларін заявляв, що насильницьке об’єднання громад призведе до непоправних наслідків.

Сесія обласної ради запланована на 20 травня.
e-max.it: your social media marketing partner