У Кіровограді мітингують проти перейменування міста на Кропивницький

,

003У Кіровограді кількасот жителів зібралися під стінами міської ради, виступаючи проти перейменування міста на Кропивницький, сьогодні, 2 червня.

Люди тримають у руках національні прапори та плакати «Стоп Кропивницький!», «Запитайте думку громади!», «Інститут нацпам'яті – інститут без пам'яті» та інші.

Тим часом аналогічний мітинг проходить під стінами Верховної ради, яка сьогодні може перейменувати Кіровоград.

Водночас під парламентом зібралися ті, хто за Кропивницький.

Раніше ЗМІ повідомляли, що мітинг за Кропивницький є замовний і там плануються провокації. Серед замовників називалися прізвища чинного нардепа Олександра Горбунова і депутата міськради, екс-нардепа-тушки Андрія Табалова.

Нагадаємо, минулого тижня фракція «Опозиційного блоку» у міськраді ініціювала позачергове засідання сесії з приводу перейменування Кіровограда.

Як повідомив учасникам мітингу міський голова Андрій Райкович, сесія міської ради таки розгляне питання перейменування. Це відбудеться завтра, 3 червня.

– Я за те, щоб перейменування проходило в законний спосіб. Але Верховна рада повинна дослухатись до думки громади міста, – зазначив також Райкович.

Як уже повідомляла «КП», профільний комітет Верховної ради спочатку підтримав назву Інгульськ, а потім Кропивницький.

18 квітня КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда.

Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування Кіровограда на Кропивницький.

Також жителі Кіровограда запускали флешмоб, яким закликали запитати у них, як перейменувати місто.

Торік восени відбулося опитування, результати якого показали, що кіровоградці підтримують повернення історичної назви місту – Єлисаветград.

 

001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

004

e-max.it: your social media marketing partner