Завтра ВР поговорить про перейменування Кіровограда

,

3570Верховна рада розгляне перейменування населених пунктів в рамках декомунізації завтра, 17 березня. Найбільш дискутивними є перейменування Дніпропетровська і Кіровограда. Про це написала член парламентського комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олена Бойко на своїй сторінці у Facebook, пише «РБК-Україна».

Зокрема, вона поінформувала, що профільний комітет підтримав постанови щодо перейменування міст Дніпропетровська та Кіровограда.

«Особливо дискутивними є перейменування міста Дніпропетровська («комітетське» рішення – на Дніпро, була ще одна пропозиція взагалі провести перейменування шляхом зміни етимології, тобто Дніпропетровськ перейменувати на Дніпропетровськ). І Кіровоград («комітетське» рішення – Інгульськ, є ще постанова 4222 – на Кропивницький, як компромісний і неконфліктний варіант, та 4213 – на Свято-Єлисавет)», – підкреслила Бойко.

 

Нагадаємо, представники 105 громадських організацій закликали міського голову Кіровограда Андрія Райковича все-таки призначити громадські слухання з перейменування міста.

e-max.it: your social media marketing partner