Ще один нардеп позивається через перейменування Кіровограда

,

5957Народний депутат Костянтин Яриніч позивається до Верховної ради через перейменування Кіровограда. Це вже тринадцятий аналогічний позов до Вищого адміністративного суду України.


– Я подав позов як нардеп і як житель Кіровограда, оскільки процедура перейменування міста проведена з численними порушеннями регламенту Верховної ради. Вимога чітка: хай парламент розгляне процедуру перейменування згідно з чинним законодавством. Якщо вони знову перейменують Кіровоград на Кропивницький, то так і буде, але це буде легітимне рішення. Утім, як житель Кіровограда вважаю, не Верховна рада, а люди мають вирішувати, як називатиметься їхнє місто. Якщо цього немає, то про яку децентралізацію і народовладдя можна говорити? – прокоментував «КП» Яриніч.


Нагадаємо, раніше з приводу скасування постанови про перейменування Кіровограда до ВАСУ звернулися народний депутат Сергій Ларін, доцент педагогічного університету імені Винниченка Ігор Спінул, екс-редактор газети обласної адміністрації та ради «Народне слово» Валентина Бажан та інші.


Як уж повідомляла «КП», Верховна рада перейменувала Кіровоград на Кропивницький на своєму засіданні 14 липня.


У квітні КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда. Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування міста на Кропивницький.

e-max.it: your social media marketing partner