Строковики-новобранці з Кіровограда служитимуть поза зоною АТО

, Олена Сідорова

6085В обласному центрі розпочався набір чоловіків на строкову службу до Збройних сил України. Наразі юнаки віком від 20 до 27 років почали отримувати повістки і мають зявитися для проходження медкомісії. Перші відправки призовників відбудуться традиційно в жовтні, втім служитимуть вони поза зоною АТО, розповів «КП» заступник військового комісара області по роботі з особовим складом Олег Молчанов сьогодні, 12 вересня.

– Зараз іде плановий набір на строкову військову службу. Вересень – проходження медичної комісії. Жовтень-листопад – відправка на службу. Важливий момент: відправляти в зону АТО строковиків точно не збираються, – розповідає він.

Також, за його словами, зараз до військкоматів почали викликати й тих, хто раніше проходив службу або був демобілізований.

– Їхній вік – від 18 до 60 років, – продовжує Молчанов. – Це не нова хвиля мобілізації. Вони прибувають для уточнення особистих даних та оновлення інформації про стан здоров’я. Вони всі в оперативному резерві, тому мають додатково пройти медкомісію і після цього можуть бути вільними.
e-max.it: your social media marketing partner