Дружини кіровоградських військовополонених пікетували посольства Німеччини й Франції

, КП

6150Близько півсотні людей, серед яких дружини кіровоградських військовополонених Сергія Глондара та Олександра Корінькова – Катерина та Юлія, пікетували посольства Німеччини й Франції, країн-учасниць «Нормандської четвірки» у середу, 14 вересня, повідомили «КП» Катерина та Юлія.

 – Наші чоловіки перебувають у полоні 577 днів, зв’язку з ними немає вже 85 днів (станом на 14 вересня 16 року). 14 вересня ми їздили в Київ на мирну акцію під посольства Німеччини й Франції. Ми хочемо, щоб тема звільнення заручників була в центрі уваги великих переговорів. Ми чекаємо міжнародної підтримки у звільненні заручників, а також відокремлення даного процесу від виборів та амністії. Сподіваємося, що саме гуманітарний та безпековий блок буде пріоритетним на засіданнях Нормандського формату та Мінської підгрупи 21 вересня, – каже Катерина Глондар.

Після акції з родичами військовополонених зустрілися керівник міжвідомчого центру СБУ зі звільнення полонених Юрій Качанов і уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.

– Вони нас підтримали у проведені цієї акції. Але, на жаль, нічого не змінилося. Вони не змогли нам назвати жодних дат, термінів звільнення та вирішення цього питання. Наші чоловіки як були в полоні, так і перебувають там по сьогоднішній день! – сказала Катерина.

Хоча від Сергія Глондара та Олександра Корінькова немає жодної звістки, їхні дружини продовжують боротися та сподіваються на краще.

– Пішов 20 місяць, як наші хлопці в полоні. Я майже 90 днів не чула свого чоловіка. Коли вже це закінчиться?! Радує те, що вже двох чоловіків звільнили з полону. Це промінчик надії, можливо скоро настане черга й наших хлопців. Ми продовжуємо чекати та сподіватися, – зітхає Юлія Корінкова.

 

Як уже неодноразово повідомляла «КП», кіровоградські спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков утримуються російськими бойовиками уже другий рік поспіль.

З тих пір дружини військовополонених оббивають пороги чиновницьких кабінетів, аби визволити їх. Представники влади футболять жінок від однієї інстанції до іншої.

Нагадаємо, щоб достукатися до Президента, дружини чоловіків – Юлія та Катерина – розпочали збір підписів під зверненням до нього.

Тим часом Савченко пообіцяла дружинам кіровоградських військовополонених допомогти з їхнім визволенням.

Зокрема рідні кіровоградських спецпризначенців Сергія Глондара та Олександра Корінькова взяли участь в акції «Не кидай своїх!» у Києві під стінами Адміністрації Президента, яку організувала Надія Савченко.

 

e-max.it: your social media marketing partner