У Кіровограді пацієнти самі обиратимуть собі лікарів

, КП

6235Міністерство охорони здоров’я запропонувало схему плану реформування медичної галузі на наступні три роки. Згідно цієї схеми, пацієнти кіровоградських лікарень зможуть самі обирати собі лікаря, повідомила начальник управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради Оксана Макарук сьогодні, 27 вересня.


– МОЗ запропонувало проект схеми зміни медичної системи. Згідно цієї схеми, пацієнтам надається можливість самостійно обирати та змінювати лікаря. Планується відмінити територіальну прив’язку до певної лікарні. За цією схемою з’явиться можливістю електронного запису до лікаря. Також можна буде отримати електронні лікарняні, довідки в дитсадок, школу, басейн, – каже Макарук.


За її словами, введення таких змін покращить якість та доступність медичних послуг. Відвідування сімейного лікаря буде безкоштовним, а зарплата нараховуватиметься з державного бюджету.


– Лікар отримуватиме зарплату за кожного пацієнта. Чим більше він обслуговуватиме пацієнтів, тим більше він отримає коштів. Тому, відповідно, він намагатиметься утримати хворого. А це вдасться лише тоді, коли він надаватиме пацієнту якісні послуги. Адже, якщо клієнту не сподобається обслуговування, він зможе змінити лікаря, – зазначила Макарук.


Розраховують, що лікар отримуватиме тисячу гривень за одну родину. А за місяць – від 19 до 50 тисяч гривень.

e-max.it: your social media marketing partner