В обласному центрі на честь колишнього фотожурналіста «Кіровоградської правди» хочуть заснувати премію

, КП

6986У Кіровограді власник галереї «Елисаветград» Микола Цуканов звернувся до депутатів з пропозицією запровадити іменні премії для працівників творчих професій – художників, фотографів та журналістів, про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема Микола Цуканов пропонує запровадити для фотографів премію імені Василя Ковпака, який майже всю свою фотожурналістку діяльність присвятив газетам «Кіровоградська правда» та «Молодий комунар», був серед засновників обласної організації Спілки фотохудожників України, до якої зараз входять багато фотографів міста.

Для журналістів Цуканов запропонував заснувати премію імені Віталія Ципіна. Він був першим редактором газети «Україна-Центр».

Для художників він запропонував премію імені Бориса Вінтенка, який один з перших серед місцевих художників отримав звання «заслужений художник України», на багатьох своїх полотнах зобразив міські пейзажі та повсякденне життя місцевих жителів.

«Враховуючи внесок визначних наших земляків у розвиток культури міста, популяризацію міста як в Україні, так і за її межами, прошу підготувати та винести на розгляд сесії міської ради депутатський запит та проект рішення ради, щодо встановлення міської премії у галузі образотворчого мистецтва імені Бориса Вінтенка, міської премії у галузі фотомистецтва імені Василя Ковпака та міської премії у галузі журналістики імені Віталія Ципіна, розробити та затвердити положеня про міські премії», – написав Цуканов.

Питання про заснування премій пообіцяли винести на найближчу сесії міськради.

 

e-max.it: your social media marketing partner