На Кіровоградщині НАБУ затримало керівників держпідприємства за крадіжку врожаю на 50 мільйонів

, КП

7426Нацiональне антикорупцiйне бюро України пiд процесуальним керiвництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали шість осіб, серед яких двоє керівників державного підприємства на Кіровоградщині 12 та 16 січня, повідомляє НАБУ. За версією слідства, вони розробили корупційну схему та незаконно заволоділи врожаєм на суму близько 50 мільйонів гривень.

Пiд час досудового розслiдування детективи Бюро встановили, що два керiвники державного пiдприємства у Кiровоградській області, пiдпорядкованого Нацiональнiй академiї аграрних наук України, та чотири представники комерцiйних компанiй, змовившись, у 2015-2016 роках заволодiли врожаєм держпiдприємства й у подальшому легалiзували вкрадене.


Двом затриманим – керiвнику держпiдприємства та представнику комерцiйної компанiї повiдомили про пiдозру у скоєннi злочинiв, передбачених частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу – привласнення, розтрата майна або заволодiння ним шляхом зловживання службовим становищем. Одному з них обрали запобiжний захiд у виглядi тримання пiд вартою з можливiстю внесення застави у розмiрi 5 мільйонів гривень, iншому учаснику злочину – цiлодобовий домашнiй арешт.


Рештi затриманих – ще трьом представникам комерцiйних структур та одному керiвнику здержавної компанiї про пiдозру повiдомлять упродовж доби. Детективи Бюро та прокурори САП наполягатимуть на обраннi для них запобiжного заходу у виглядi тримання пiд вартою.


Досудове розслiдування у цьому кримiнальному провадженнi детективи Бюро здiйснюють за ознаками злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, частиною 2, 3 статті 209 – легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, частиною 2 статті 205 – фіктивне підприємництво, частиною 1 статті 366 – службове підроблення Кримінального кодексу.


Нагадаємо, від рейдерських атак цьогоріч боронилися жителі Маловисківського і Вільшанського районів. І там, і там люди заявляли про захоплення сільськогосподарських підприємств.

e-max.it: your social media marketing partner