В обласному краєзнавчому музеї завершується проект реставрації, який тривав більше 10 років

, Олена Сідорова

8416В обласному краєзнавчому музеї завершується масштабний проект реставрації та переоснащення будівлі музею, започаткований ще в 2006 році. Фінальним об’єктом став відділ природи, урочисте відкриття повністю оновленого залу та експозиції якого планують невдовзі, повідомляють в облдержадміністрації.

Загалом за ці роки на ремонтні роботи спрямували майже 15 мільйонів гривень з різних джерел.

Цокольне приміщення музею, яке стало завершальним об’єктом, перебувало у незадовільному стані через сирість та грибок на стінах. Торік там провели роботи з реконструкції системи вентиляції повітря на суму понад 1 мільйон гривень. Окрім того, приміщення обладнали системою галерейного освітлення, системою охорони, відеоспостереженням, автоматичною пожежною сигналізацією.

До того ж, виставкові вітрини, подіуми та підставки, виготовлені із натурального дуба, оснастили світодіодною підсвіткою. Також влаштували акустичні системи для створення звукових ефектів та екскурсійного супроводу, встановили комп’ютерну техніку, плазмові екрани.

Саме презентація експозиції природної спадщини Кіровоградщини має стати завершенням грандіозного проекту реставрації та переоснащення будівлі обласного краєзнавчого музею, який започаткували ще в 2006 році.

– Мене цікавила якість проведених робіт, – зауважив очільник області Сергій Кузьменко. – У краєзнавчому музеї вона на дуже високому рівні. Дякую усім, хто працював і хто організовував цю роботу. Будемо і надалі знаходити можливість, щоб наша культура отримувала підтримку, як з державного бюджету, так і на обласному рівні.

 

8418

8415

8417

8414

e-max.it: your social media marketing partner