Заступник Кличка: Людям нічого не винні – то була волонтерська робота

,

457Журналістів возили у Київ на зустріч із другою особою в «УДАРі». Перед поїздкою журналістів попередили: одне медіа – одне питання. Навіщо такі рамки – не пояснили. Це при тому, що в «УДАРі» прекрасно знають про бажання кіровоградських ЗМІ максимально розібратися у ситуації і отримати відповіді на запитання: хто зрештою легітимніший для Кличка – той, що продав партію, чи той, хто прагне зберегти її демократичне ім’я, коли розрахуються з працівниками, і чи не дивно самому голові альянсу, що його осередком фактично керує людина із міцним кримінальним минулим…

 

Горбовському дали 100 діб

Отже, під час зустрічі Віталій Ковальчук запевнив, що легітимним головою обласного осередку «УДАРу» є Анатолій Ревенко. Міську ж організацію, на його переконання, законно очолює Сергій Горбовський. Сказав, як відрізав. Мовляв, жодних сумнівів чи дискусій і бути не може.

 

– Легітимним головою кіровоградської обласної організації є обраний, якщо я не помиляюся, два роки тому пан Ревенко. І ніякого питання щодо обрання не виникало. З приводу голови міської організації, то ним є пан Горбовський, обраний більше місяця тому. У цьому питанні у нас дискусії немає, – заявив голова центрального виконкому партії, заступник Кличка Віталій Ковальчук.

 

Таємничість партійної конференції 5­го вересня, на якій, власне, і обрали Сергія Горбовського, заступгик Кличка назвав «організаційним недоліком». Вважає такі дії своїх колег некоректними й запевняє: закритого режиму більше не буде.

 

– Я особисто дав вказівку, що у майбутньому це повторюватись не повинно, – сказав він і додав, що незабаром Сергій Горбовський звітуватиме перед керівництвом партії про роботу міської організації «УДАРу». Результати праці його оцінюватимуть уже наприкінці грудня, коли мине рівно 100 днів з моменту обрання.

 

– Уже скоро прийде той час, коли кіровоградська міська команда УДАРу повинна буде показати свої результати, за якими ми зрозуміємо, чи є за ними майбутнє, чи будемо вимушені зробити певні ревізійні висновки, – резюмував Віталій Ковальчук.

 

 

Бандит? Не біда!

Кримінальне минуле нових кіровоградських УДАРівців керівництво партії не бентежить. Це ще одна заява Віталія Ковальчука. Мовляв, вручаючи партквиток бандитам, у парії Кличка дають шанс на виправлення помилок минулого заради майбутнього. Демократичного майбутнього.

 

– Кожному потрібно давати право на виправлення помилок. Якщо людина не доведе своїми конкретними діями, що у неї змінилась свідомість, ми з нею не будемо співпрацювати, – зазначив Віталій Ковальчук. – На сьогодні не всіх тих, хто хоче бути в наших лавах, ми приймаємо. У багатьох осіб є випробувальний термін, під час якого вони повинні конкретними справами довести ефективність своєї роботи. Тому якщо певні особи покажуть свою неефективність, значить, ми будемо їх змінювати.

 

 

Голова «УДАРу» – я і організація моя

Тим часом Ігор Козуб, який вважає себе головою кіровоградського осередку «УДАРу», посилаючись на дані управління юстиції, каже, що заява заступника Кличка з приводу легітимності Ревенка та Горбовського є лишень особистою думкою Ковальчука.

 

– Журналісти вислухали лише приватну думку голови Центрального виконавчого комітету, яка, на жаль, співпадає з думкою Ревенка. «На жаль», тому що дії Ревенка нічого спільного зі статутом партії і з законодавством України не мають. Те, що Ковальчук зайняв позицію Ревенка, це з одного боку, сумно, а з іншого – добре. Тому що маски скинуті. Тепер всім зрозуміло, хто підтримує незаконні радикальні зміни у кіровоградській партійній організації, – вважає Ігор Козуб.

 

Він каже, що відтепер, після такої публічної заяви, Віталій Ковальчук особисто несе політичну відповідальність за майбутні дії Анатолія Ревенка і «групи молодих хлопців, які хочуть використати партію для боротьби з Ларіним». У той же час Козуб, як і раніше, вважає себе головою кіровоградського «УДАРу». Адже і досі не бачив рішення з приводу позбавлення його партквитка.

 

– Я їм забезпечу веселе життя надовго! Я їх навчу поважати статут! Я не лишу все так як є, не збираюся здаватися і відмовлятися від партійної організації, яку я створив, до якої саме я залучив людей, – наполягає на своєму Ігор Козуб. – Що це за підхід «ми віддали партію групі, яка стала на путь виправлення»? А цю групу, яка є, куди дівати? Ковальчука або ввели в оману, і він не знає до кінця ситуацію, або він навмисне займає позицію, яка не має нічого спільного ані зі статутом партії, ані з законом. Це лише його приватна думка. Я з нею не згоден. І він не є другою особою в партії. Це аля­Поляков тільки по­київськи! І хто він такий, щоб підтверджувати легітимність конференції 5­го вересня?

 

Офіційно кинули

«УДАР» немає жодних боргів перед агітаторами та працівниками штабів партії. Це третя заява заступника Кличка. Віталій Ковальчук відхрестився від боргів перед агітаторами. Про гроші, мовляв, і мови бути не може. Усі були… волонтерами!

 

– У партії немає боргів перед залученими людьми під час виборчої кампанії. Тому що переважна більшість людей працювала на волонтерських засадах. Якщо хтось дозволяв собі брати на себе якісь додаткові зобов’язання, то всім тим, хто їх на себе міг взяти, я запропонував, щоб вони їх особисто виконали. Усі зобов’язання партії перед особами, які залучалися під час виборчого процесу, були виконані. Усі зобов’язання знаходяться у форматі не фінансовому. Тому казати про те, що залучення тих чи інших осіб було здійснене з того, що їм пропонували якісь ресурси, це неправда, – закрутив Віталій Ковальчук.

 

Щоправда, така позиція заступника Кличка дещо дивує. Адже ще зовсім недавно він не тільки визнавав заборгованість партії, а й обіцяв погасити борги перед агітаторами й іншими працівниками «УДАРу». Підтвердженням цьому є аудіозапис розмови Віталія Ковальчука з головою Черкаської обласної організації партії Віталієм Іляшенко та Ярославом Нищиком – керівником окружного виборчого штабу №198, кандидатом у нардепи від «УДАРу», який домагався і домагається повного погашення заборгованості. Цей запис є у розпорядженні «КП». Ось фрагмент прямої мови Віталія Ковальчука:

 

– У меня следующее предложение. Оно заключается в том, что вам выплатят сегодня. Ну, вернее, мы отдадим… Ну я чего хочу: то есть, мы выплатим половину от 5 тысяч, половину чуть позже. Я не хочу загонять себя в угол как бы, честно вам скажу, какой­то датой конкретной, но мы однозначно выплатим. Сейчас, чтобы снять какую­либо напряженность мы – половину, это не то что вы приехали и выбили. Я и пригласил вас для того, чтобы вы посмотрели на меня, да… Что я уж точно никуда не спрячусь и так далее и тому подобное. И в конце­концов, если что – приедете… Мы со всеми теми, кто отработал, рассчитаемся.

 

Сьогодні ж пан Ковальчук заявляє, що партія УДАР ніколи не дозволяла собі «залучати людей, які після цього були б обмануті», і попереджає, що, як і раніше, люди будуть залучатися до виборчої кампанії винятково на волонтерських засадах.

 

– Гроші не будуть взагалі виступати мірилом залучення тієї чи іншої особи для виконання тієї чи іншої функції. Я думаю, що ми будемо в змозі залучити необхідну кількість людей, які поділяють наші погляди, – каже Ковальчук.

e-max.it: your social media marketing partner