В обласному центрі водій на пішохідному переході збив дівчину і втік

, КП

01612У Кіровограді на пішохідному переході по вулиці Київській водій збив 16-річну дівчину і втік з місця аварії. Біда сталася­ у суботу, 2 грудня. Правоохоронці звертаються до всіх, хто міг стати свідком аварії, відгукнутися й допомогти з розшуком «гонщика».

– Аварія сталася десь о 17:40. Ми з друзями йшли вниз із боку залізничного вокзалу, почули звук удару. Але одразу не зрозуміли, що відбулося.­ Коли пройшли трохи нижче, побачили, як на дорозі лежить дівчина, а трохи далі – її речі. На той момент машини вже не було. Підбігли до постраждалої, одразу викликали швидку і поліцію. Дівчина була непритомна. Коли ж почала приходити до тями, не розуміла, що сталося. Хотіла встати і йти, але ми їй не дозволяли рухатися – хтозна, раптом у неї переломи чи ще щось. За кілька хвилин приїхали швидка, яка її забрала, і поліція, – розповідає «КП» очевидець Максим.

Наразі правоохоронці розшукують винуватця і свідків аварії.

– Водій на невстановленому автомобілі збив неповнолітню дівчину і втік із місця пригоди. Зараз вона знаходиться у лікарні. Усіх, кому відома будь-яка інформація про цю аварію, – свідків події, водіїв, у яких є записи відеореєстраторів, просимо повідомити, – звертається речниця обласної поліції Віталіна Бевзенко.

Наразі за цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуа­тації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження.

Якщо водія знайдуть, йому загрожує позбавлення волі терміном до восьми років із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном до трьох років або без такого.

Нагадаємо, 30 жовтня на трасі між селищем Новим і селом Катеринівка Кіровоградського району автомобіль здійснив наїзд на двох пішоходів, які йшли узбіччям. Тоді водій не зупинився і втік із місця аварії. Найбільше постраждала 23-річна жінка – від отриманих травм вона померла у лікарні. Винуватця до сих пір не знайшли. Без мами осиротіла трирічна дитина.

 

фото: Олександр Гранат

e-max.it: your social media marketing partner