Садять городи, дезінфікують громадські місця і допомагають медикам: як дотримуються карантину у Новоукраїнському районі

,

10267У селах Новоукраїнського району майже всі знають про карантин, але не зовсім його дотримуються. Заробітчани, які нещодавно повернулися з-за кордону, ходять вулицями, незважаючи на обмеження. Лише кілька осіб зверталися до сільської ради з проханням перевірити їх на COVID-19. Селяни садять городи, працюють біля будинків. У аптеках масок та антисептиків немає, хоча ними ніхто і не хоче користуватися. Принаймні так побачив кореспондент «КП».

У селі Рівному виконавчий комітет сільської ради вживає усі можливі заходи з метою забезпечення епідемічного та санітарного стану на території.

Сільськогосподарські підприємства збирають кошти для придбання необхідного медичного обладнання центральній районній лікарні.

– На пропозицію підтримати центр первинної медико-санітарної допомоги відгукнулись усі працівники сільської ради, бібліо­­тек, дитячих садочків, будинку культури. Зібрані кошти перерахували на відповідний рахунок. Необхідну роботу провели, аби персонал Рівнянської лікарської амбулаторії першочергово забезпечити необхідними засобами захисту. Зокрема, передали сто масок, виготовлених в домашніх умовах, 10 захисних костюмів та 25 кілограмів хлору, – говорить керуючий справами виконкому Рівнянської сільської ради Олександр Пєшехонов.

Соціальним працівникам, які здійснюють догляд за одинокими людьми похилого віку на території Рівного, передали 60 масок. Відповідна робота проводитиметься й надалі до стабілізації епідемічної ситуації.

У селищі провели дезінфекцію місць масового користування: дитячого майданчика, території біля сільської ради, магазинів, пошти, банку, банкомату тощо. Знезаражуватимуть місця громадського користування і далі. Необхідний запас дезінфекційних речовин є.

10268

текст: Аміна Клюй

фото: Новоукраїнська міськрада
e-max.it: your social media marketing partner