Учителька хімії з Новоукраїнки оголосила збір коштів на сучасну лабораторію в школі

,

8275Учителька хімії Новоукраїнської школи №8 Оксана Жукова презентувала проект «Вивчаємо хімію з задоволенням» на платформі GоFundEd, аби зібрати кошти для створення сучасної лабораторії. Свого педагога підтримали учні і просять усіх небайдужих допомогти грошима на придбання нового обладнання і реактивів.

– Знання з хімії знадобляться в житті кожному, – переконана Оксана Жукова. – Знаючи властивості речовин, діти, наприклад, легко очистять чайник від накипу, а газову плиту – від жиру, зможуть досліджувати продукти й обирати безпечні для свого здоров’я. А навички роботи з реактивами допоможуть уникнути хімічних небезпек.

– Ми вже вміємо визначати, який продукт справжній, а який ні, – ділиться учениця 11 класу Світлана. – За допомогою простого досліду можна, наприклад, визначити вміст білка у домашньому сирі і сирному продукті. Додавши хімічний реактив до зразків продукту, ми побачили, що домашній сир став фіолетовий, а сирний продукт – синій. Фіолетовий колір свідчить про наявність білку, а синій означає, що його там немає.

Учитель пояснює, ідея започаткувати проект, виникла аби зацікавити дітей вивчати предмет. А сучасний кабінет хімії, де учні проводитимуть реальні експерименти, дослідження й інтерактивні вправи, цьому сприятиме. Більше того, педагог переконана, це не тільки популяризуватиме науку, а й навчить застосовувати знання у повсякденному житті.

– Наприклад, учні в домашніх умовах зможуть визначити склад купленої сметани, сиру, меду чи ковбаси, перевірити яйце на свіжість, дізнатися хімічний вміст фастфуду та його вплив на організм, пояснити вплив хімічних речовин на організм людини і навчитися правильно діяти у разі хімічної небезпеки, – пояснює вчителька і додає, що водночас у хімічній лабораторії учні старших класів зможуть демонструвати «дива» хімії для тих, хто з цією наукою ще не знайомий і, таким чином, підвищувати інтерес до вивчення предмету у менших школярів.

Оксана Жукова разом зі своїми учнями вже зробили чимало, аби досягти мети: обладнали кабінет новими меблями, частково придбали хімічний посуд та реактиви. Але для реалізації проекту не вистачає ще 21 тисячі гривень. На ці гроші планують придбати для лабораторії хімічні реактиви, мультимедійне обладнання і комп’ютер. Саме тому розмістили проект на платформі GоFundEd, де кожен охочий може підтримати ідею й перерахувати кошти.

Новоукраїнська школа №8 є опорною в районі з вивчення хімії.
e-max.it: your social media marketing partner