Дворічний хлопчик зі Світловодська став наймолодшим учасником талант-шоу у всьому світі, вразивши всіх своїм інтелектом!

,

8646Юра Михайлик зі Світловодська – наймолодший учасник телевізійного талант-шоу в усьому світі. Маленький хлопчик, якому на момент участі у проекті навіть не виповнилося двох років і він ще навіть не вмів розмовляти, вразив і журі «Україна має талант», і всіх глядачів неймовірними знан­нями. Він абсолютно правильно вказав на зображеннях півсотні музичних інструментів, стільки ж марок автомобілів і ще багато чого іншого. Як батьки виховують­ і навчають таку талановиту дитину, і як Юра став учасником шоу, «КП» розповіла його мама – Ольга Михайлик.

– Ми чекали на народження дитинки вісім років. Уже навіть не сподівалися… А коли дізналися, що буде синок – дуже зраділи, – розповідає Оля. – Зараз Юрі два роки і місяць. На свій вік він дуже розвинений. Мабуть, це пов’язано з тим, що я вчитель і вважаю інтелектуальний розвиток найважливішим.

Ольга Михайлик – учитель історії світловодської загальноосвітньої школи №8. Каже, займатися з сином почала від першого дня народження за різними педагогічними методиками.

– За методикою американця Глена Домана інтелектуальним розвитком дитини можна займатися­ від моменту народження. Вона полягає в тому, що дитині показують зображення на картці і називають слово. За цією методикою ми займалися до трьох місяців, а потім перейшли до вивчення математичних прикладів. Показувала синові картки з крапками: одну, дві, більше, менше. І таким чином він почав розуміти додавання і віднімання, – пояснює мама хлопчика й зауважує, для розвитку сина застосовує також методики Сесіль Лупан, коли дитину треба не змушувати вчитися, а зацікавити, і Марії Монтесорі, яка через моторику рук допомагає малюкові навчитися розрізняти речі.

8648Юра вже вміє пінцетом перекладати намистинки, наливати воду з чайника в чашку, поливати квіти. А ще раніше навчився витирати стіл після того, як поїв, хвалиться успіхами сина мама.

Щоденні заняття зов­сім не втомлюють малого, переконує Оля. Каже, головне робити все правильно. Вранці, коли мозок дитини найбільше сприймає нові знання, вони займаються, а в другій половині дня – граються. Розвивати розумові здібності Юрчику допомагає ще й музика.

– Зразу ми слухали звуки природи, а пізніше – Моцарта і Вівальді. Переконана, саме симфонії цих композиторів сприяють розумовому розвитку, – ділиться педагогічними методами Ольга Михайлик.

Маючи такі вражаючі результати раннього розвитку сина, батьки зовсім не сподівалися, що їм випаде шанс продемонструвати його здібності на всеукраїнському талант-шоу.

– Якось ми займалися вдома і до мене прийшла сусідка попити кави. Побачила, що Юра вміє робити, і каже, вам треба їхати на шоу «Україна має талант». Я вагалася, а потім порадилася з чоловіком і вирішили, якщо доля дає такий шанс, то чому б ним не скористатися, – згадує Оля.

Жінка каже, на сцені дуже хвилювалася, а Юра навпаки був зов­сім спокійним і без жодної помилки визначив усі музичні інструменти.

Ксилофон, бубон, саксофон, акордеон, арфа, скрипка, віолончель, флейта, кларнет, пантоми, дудук, бузуки, кобза, домбра, жалейка, гармоніка, фагот, туба, тамбурин з легкістю показував хлопчик… Навіть журі були здивовані, бо деякі інструменти вони й не пам’ятали.

– Юрію, через пару років ти подивишся,­ що я скажу зараз. А я скажу, ти – супер-розумна дитинка. Такі діти до нас іще не приходили. Мамо, це ваша заслуга, і я вам кажу «Так!». Юра, ти крутий пацан! – сказав на шоу суддя Ігор Кондратюк. Його підтримали і реш­та колег. Відтак маленький Юрко став учасником півфіналу «Україна має талант».

– Зараз ми готуємося до півфіналу шоу, але я поки не скажу, чим вражатимемо. Зазначу одне – вміння, які Юра демонстрував у першому турі, здаватимуться дитячим лепетом, порівняно з тим, що ми готуємо далі, – інтригує мама талановитого хлопчика.

фото: «Україна має талант»

 

8647

e-max.it: your social media marketing partner