Катруся, яку знайшли на трасі, тепер живе в новій родині

, Олена Сідорова

6659Маленька Катруся, яку три роки тому знайшли просто на трасі під Києвом, нині живе в новій родині. Бабуся, яка виховувала її, місяць тому померла, а її рідному батькові і дідові відмовили стати опікунами. Тепер у малої за маму – 18­-річна двоюрідна сестра Яна, за тата – хлопець Яни Сергій, який влаштувався на хорошу роботу і довів, що спільно з коханою зможе виховувати дитину. Як зараз живе маленька Катруся і чи закінчилися її поневіряння – з’ясовувала «КП».

Історія Катрусі у жовтні 2013 року сколихнула ледве не всю країну. Тоді голодна, напівбоса, покинута мамою дитина стояла на трасі. Її побачив безхатько, який відвів дівчинку в придорожнє кафе, попросив викликати поліцію і запевняв, що малу висадили з білого Мерседеса. Втім, як згодом з’ясувалося, чоловік виявився знайомим Катрусиної матері, а Мерседес він просто вигадав.

Після того, як історію Катрусі показали ледве не всі центральні медіа, її додому забрав тато, який живе у селі Вільхове Благовіщенського району. Згодом «отямилася» від звичного способу життя – проституції і алкоголізму – і мама дитини. Тоді подружжя начебто взялося за голову і почало виховувати дівчинку.

Та сімейна ідилія тривала недовго. Побувши якийсь час із донькою, мама дівчинки взялася за старе. Саме через це маленьку Катрусю відправили в дитячий будинок, а звідти її забрали бабуся з дідусем. Вони забезпечили її увагою, піклуванням, а, головне, – любов’ю.

Втім, і це щастя дівчинки тривало недовго – місяць тому бабуся померла, діду і батьку відмовили стати опікунами. Катрусю зголосилася забрати до себе двоюрідна сестра – Яна, якій нещодавно виповнилося лише 18.

Тепер дівчинка живе у селі Розношенське Благовіщенського району.

Яна каже, надто добре знає, як то жити без мами, бо сама півтора року тому втратила маму, тому свою Катрусю нікому не віддасть.

– Спочатку всі в шоці були, потім звикли, – каже Яна. – Катруся трохи вередлива, але мила, любить гратися на комп’ютері, їсти картоплю і смажену рибу, ходить у дитсадочок. Наступної осені піде до школи, вже готується та вчить віршики. Їй не вистачає материнської любові. Така маленька, а вже стільки настраждалася…

Соціальні служби також задоволені вихованням Катрусі. Директор Благовіщенського районного центру соціальних служб Наталя Кизима радіє, що дівчинка – у молодій родині, в чистоті і любові.

– Ми відвідуємо цю сім’ю щотижня. Умови проживання там хороші, за дитиною доглядають, вона добре почувається, чиста, охайна. Славна дівчинка. Оскільки Катрусю взяли на виховання молоді люди, вони активно вчаться доглядати за нею. Яна за останні п’ять років, поки хворіла її мати, пережила так само багато, як і Катруся. Нас інколи дивує, скільки всього Яна сама вміє робити – готує, підтримує порядок в домі. До того ж, Катрусі добре з молодими людьми. Важливо, що дитину взяли близькі родичі, вона залишилася в родині. Хотілося б вірити, що історія поневірянь дитини закінчилася і дівчинка буде щасливою, – не стримує емоцій і радості Наталя.
e-max.it: your social media marketing partner