Кіровоградські копи нарешті підтвердили інформацію про затримання п’яного судді

, Олена Сідорова

5561На п’ятий день після інциденту керівництво патрульної поліції Кіровограда нарешті підтвердило інформацію про затримання за кермом нетверезого судді Кіровського районного суду міста Кіровограда.

Як розповідає «КП» в.о. начальника патрульної поліції Кіровограда Володимир Хлян, 25 липня близько опівночі патрульні помітили автомобіль, в якого не працювала підсвітка номерного знаку.

– Це є порушенням правил дорожнього руху, через що його і зупинили, – каже він. – При затриманні він чинив опір, тому патрульним довелося обмежити його в пересуванні. При спілкуванні з водієм були визначені ознаки алкогольного сп’яніння – запах алкоголю з порожнини рота, нечітка мова. Коли водій вийшов з автівки пересвідчитися, що дійсно не працює підсвітка, патрульні помітили й нечітку його ходу. На місці від проходження тесту на алкогольне сп’яніння він відмовився, тому в подальшому він пройшов посвідку на стан алкогольного сп’яніння в наркологічному диспансері. Результат був позитивним.

За даним фактом патрульні склали матеріали за частиною 1 статті 130 (Керування транспортному засобами в стані алкогольного сп’яніння), статтею 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку), а також статтею 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За його словами, протоколи направили до Кіровського районного суду міста Кіровограда зранку 28 липня. А також уточнює, затриманий громадянин суддею не представлявся, ніяких документів, що він суддя, не надавав.

Нагадаємо, за однією версією, яку «КП» будує на інформації з власних джерел, патрульні затримали за кермом суддю напідпитку. За іншою – він був тверезий і копи його побили.
e-max.it: your social media marketing partner