ВАСУ об’єднав всі позови проти перейменування Кіровограда в один

, КП

6701Судова колегія Вищого адміністративного суду України об’єднала в один судовий процес усі 15 позовів про скасування незаконного перейменування Кіровограда на Кропивницький сьогодні, 10 листопада. Про це на своїй сторінці у «Facebook» написав юрист Ярослав Турчин.

«У засіданні 10.11.2016 судова колегія Вищого адміністративного суду України прийняла процесуальне рішення про прийняття до свого провадження 14 позовних заяв та їх спільний розгляд з 15 позовною заявою в справі під загальним № П/800/400/16. Здійснилося прогнозоване. Справа набула вигляду - «Жителі міста Кіровограда проти Верховної Ради України, треті сторони - Кіровоградська міська рада, Український інститут національної пам'яті», - написав Турчин.

Наступне засідання відбудеться 5 грудня.

У суд повинні з’явитися всі позивачі, їх представники та представники третіх осіб.

Нагадаємо, з позовом про скасування постанови про перейменування Кіровограда до ВАСУ звернулися народні депутати Сергій Ларін та Костянтин Яриніч, доцент педагогічного університету імені Винниченка Ігор Спінул, екс­редактор газети обласної адміністрації та ради «Народне слово» Валентина Бажан та інші.

Як уже повідомляла «КП», Верховна рада перейменувала Кіровоград на Кропивницький на своєму засіданні 14 липня.

У квітні КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда. Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування міста на Кропивницький.

e-max.it: your social media marketing partner