У Кіровограді через зростання мінімалки проїзд подорожчає до 5 гривень

, КП

6333В обласному центрі планують підняти вартість проїзду у маршрутках у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати. Проїзд по місту подорожчає до 5 гривень, а на селище Нове – до 6 гривень. Відповідні проекти рішень виконкому опублікували на сайті міської ради вчора, 17 січня.


Згідно з проектами рішень, із чинних нині 3,5 гривні вартість проїзду планують підняти до 5 гривень у всіх кіровоградських маршрутках, крім маршрутів №17, №126-а та №130. За цими маршрутами проїзд коштуватиме 4,5 гривні. Проїзд на селище Нове подорожчає до 6 гривень.


– На початку грудня перевізники подали розрахунки з вартістю проїзду 4 гривні по місту та 5 до селища Нового з урахуванням підняття з 1 грудня мінімальної заробітної плати до 1600 гривень. З 1 січня рівень мінімальної зарплати піднявся до 3200 гривень. У зв’язку з цим перевізники на початку січня подали нові розрахунки, згідно яким проїзд вартість проїзду зросатє до 5 гривень по місту та до 6 гривень на селище Нове, – розповів «КП» начальник управління транспорту і зв’язку міськради Олександр Вергун.


Наразі усі розрахунки перевіряють та через 20 робочих днів після оприлюднення проектів, планують їх розглядати.


– Відповідно до вимог чинного законодавства, проект рішення необхідно за 20 робочих днів до його розгляду оприлюднити на сайті. Після двадцяти днів на найближчому виконкому мають розглядати ці проекти, – сказав Вергун.


Нагадаємо, напередодні нового року у міськраді повідомляли, що з середини січня проїзд у кіровоградських маршрутках подорожчає до 4 гривень, а на селище Нове – до 5 гривень

e-max.it: your social media marketing partner