Кіровоградські освітяни віджалися 22 рази на підтримку ветеранів АТО (ФОТО)

, Олена Сідорова

7620У спортивній залі ЗОШ №6 вчителі фізичної культури з усіх шкіл Кіровограда на чолі з начальником управління освіти міської ради Ларисою Костенко приєдналися до флешмобу #22PushupChallenge cьогодні, 7 лютого, повідомляють у міськраді.

Цей флешмоб стрімко набирає популярності в Україні. Його мета – підтримати ветеранів АТО, які страждають від посттравматичного синдрому і можуть вчинити самогубство. Суть акції полягає у тому, що її учасники протягом 22 днів віджимаються 22 рази і роблять відеозапис, який викладають в мережу інтернет. Після цього естафету передають далі.

– Цією акцією ми хочемо підтвердити, що кіровоградські освітяни підтримують українських військових, а також активно виступають за здоровий спосіб життя. Ми слідкували за флешмобом через мережу інтернет і коли нам передали естафету – прийняли виклик. А естафету передали усім закладам освіти Кіровограда, – наголосила Лариса Костенко.

 

Нагадаємо, на Кіровоградщині до флешмобу долучилися військові третього окремого полку спецпризначення, чиновникипосадовціполіцейськіпатрульніволонтери, рятувальники, знам’янські школярі та «КП».

Започаткував флешмоб в Україні відомий волонтер Олексій Мочанов. За його основу взяли закордонний варіант, який запровадили після того, як торік у липні Департамент у справах ветеранів США оприлюднив звіт за 2014 рік про самогубства серед американських військових. З’ясувалося, що за океаном близько 22 ветеранів щодня скоювали суїцид. Згодом цю цифру уточнили – 20 випадків за добу.

7623

7622

7621

e-max.it: your social media marketing partner