Прокуратура просить утримувати «Білих левів» під домашнім арештом

, КП

7885Прокуратура Кіровоградської області пропонує обрати одному з учасників угрупування «Білий лев» міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, ще трьох неповнолітніх передати під нагляд батьків та законних представників.

– Прокуратура у суді ймовірно клопотатиме про передачу трьох неповнолітніх під нагляд батьків та законних представників, що передбачено як спеціальний запобіжний захід статтею 493 Кримінально-процесуального кодексу. У зв’язку з відсутністю законного представника у четвертого неповнолітнього прокуратура клопотатиме про домашній арешт, – сказала керівник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Алла Мороз.

Прокурор уточнила, якщо батьки не зможуть належно впливати на поведінку дітей, своєчасно з’являтися до слідчих, вирішуватиметься питання про застосування більш суворого запобіжного заходу, такого як тримання під вартою.

Як повідомляла «КП», у неділю, 26 лютого, правоохоронці затримали активістів групи «Білі леви», які позиціонують себе як борці із педофілами. Її члени відловлюють сексуальних збоченців. Роблять це «на живця» у соцмережах. Далі замість потенційної жертви приходять на зустріч і виховують педофіла, деколи навіть фізично. Усе це знімають на відео і викладають в інтернет. Активісти кажуть, хочуть очистити місто від негідників. Однак правоохоронці – іншої думки. Півроку відпрацювань дали підстави підозрювати «левів» у грабежах і розбоях.

e-max.it: your social media marketing partner