Суд сьогодні не розглянув справу кіровоградського судді, якого копи затримали п’яним за кермом

, Олена Сідорова

5793Кіровоградський районний суд області не розглянув сьогодні, 17 серпня, три адмінпротоколи, складені копами на суддю Кіровського райсуду Кіровограда Олексія Галагана, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, втікав від патрульних і чинив їм опір.

Слухання справи проводив особисто в.о. голови суду Михайло Сарап.

На початку засідання адвокат Галагана – Володимир Буряк – заявив, що йому потрібен час для ознайомлення зі справою, оскільки Галаган уклав з ним договір за півгодини до початку засідання.

Як пояснив Галаган, захищатися йому мав допомагати інший адвокат – Микола Пільгуй. Проте той до початку вересня знаходитиметься у відпустці.

– Спочатку я просив перенести розгляд справи на початок вересня, оскільки мій адвокат, з яким я уклав договір, знаходиться у відпустці. Але оскільки склалася така ситуація, що я не можу під тиском суспільної думки сам себе захистити, – був вимушений укласти договір з іншим професіоналом, який представлятиме мої інтереси, – запевнив Галаган.

– Клопотання адвоката законне, оскільки він має право ознайомитися зі справою. Чи зроблено це умисне – побачимо на наступному засіданні, – прокоментував начальник патрульної поліції Кіровограда Антон Цюцюра.

Таким чином розгляд справи перенесли на 23 серпня. Початок засідання о 16:00.

 

5794

 

Нагадаємо, сьогодні суд мав одночасно розглянути три матеріали – за частиною 1 статті 130 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, статтею 122-­2 – невиконання водіями вимог про зупинку, а також статтею 185 – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військово­службовця Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як з’ясувала «КП», спочатку – 28 липня – адміністративні протоколи передали до рідного суду затриманого – Кіровського райсуду Кіровограда. Проте, щоб не було суддівської взаємовиручки, 1 серпня матеріали направили до обласного Апеляційного суду, який і визначив підсудність. 2 серпня матеріали отримав Кіровоградський районний суд і призначив дату розгляду.

Як повідомляла «КП», 25 липня близько опівночі патрульні поліцейські Кіровограда затримали за кермом нетверезого суддю Кіровського районного суду міста Кіровограда. Пізніше суддя заявив, що його побили і поскаржився на патрульних до прокуратури. За фактом імовірного перевищення службових обов’язків патрульними у ході затримання, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

 

5795

5796

e-max.it: your social media marketing partner