Студенти педуніверситету долучилися до флешмобу #22PushupChallenge (ВІДЕО)

, КП

7996Викладачі та студенти фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Винниченка долучилися до всеукраїнського флешмобу #22PushupChallenge, аби привернути увагу до проблеми самогубств серед військових, які пройшли війну на Донбасі. Про це йдеться на офіційному сайті закладу.

– Ми зібралися командою фізико-математичного факультету, аби підтримати світову ініціативу. Це робиться для того, аби підтримати воїнів з посттравматичним симптомом, підтримати тих воїнів, які повернулися із зони проведення АТО, а також тих, які залишилися там на позиціях, – сказав декан факультету Ренат Ріжняк.

Нагадаємо, на Кіровоградщині до флешмобу долучилися військові третього окремого полку спецпризначення, вчителі, чиновникипосадовціполіцейськіпатрульніволонтери, рятувальники, знам’янські школярі та «КП».

Започаткував флешмоб в Україні відомий волонтер Олексій Мочанов. За його основу взяли закордонний варіант, який запровадили після того, як торік у липні Департамент у справах ветеранів США оприлюднив звіт за 2014 рік про самогубства серед американських військових. З’ясувалося, що за океаном близько 22 ветеранів щодня скоювали суїцид. Згодом цю цифру уточнили – 20 випадків за добу.

 

e-max.it: your social media marketing partner