Українські зоозахисники під стінами МВС вимагали покарати олександрійських живодерів

, КП

4782Громадські активісти пікетували міністерство внутрішніх справ України та вимагали покарати студентів-шкуродерів, зокрема, чотирьох студентів-першокурсників Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету, які в присутності викладача жорстоко вбити цуценя, розчленували його і зняли це на відео, та студентів з Луцька, які познущалися над кошеням та викинули його з вікна, повідомляє «Магнолія-ТВ».

Зоозахисники прийшли до стін МВС разом із своїми домашніми улюбленцями, аби керівники відомства звернули увагу на проблему і прийняли відповідні заходи. За словами активістів, спочатку по вищезгаданих справах були відкриті кримінальні провадження, проте згодом в Олександрії справу закрили. Зоозахисники сподіваються, що їх все таки почують, якщо ні, то обіцяють нові акції протесту, а в Луцьку слідство нібито затягується.


– В Олександрії вже двічі зупиняли кримінальну справу. Кажуть, що немає складу злочину, – каже організатор акції Оксана Костюкевич.


Зоозахисники впевнені, якщо не покарати живодерів, то їхнім прикладом можуть скористатися інші ненависники тварин. Вони наголошують, що будь-який злочин повинен повен бути покараний, але чомусь у випадку із покривдженими тваринами так не стається.


– Це повинно каратися. Повинні покарати цих студентів, студентів із Луцька також. За вбивство, не важливо людини чи тварини, потрібно карати, – сказала громадська активістка Леся.


До активістів вийшли представники поліції та запевнили, що активістів почують та зроблять усе можливе, аби кожен причетний до злочину був відповідно покараний.


Як писала «КП», на початку квітня четверо студентів жорстоко познущалися над твариною, яку взяли у волонтерів. Першокурсники спочатку втопили цуценя в пакеті з водою, а потім під наглядом викладача його розчленували. Резонансний випадок насилля над твариною викликав бурхливу реакцію як у захисників тварин, так і в громадськості.


Пізніше кримінальне провадження, яке відкрили проти учасників події, закрили, оскільки правоохоронці не знайшли в злочині ознак кримінального правопорушення.


Після звернення редакції газети «Кіровоградська правда» до прокурора області Анатолія Коваленка з заявою відновити слідство стосовно студентів, кримінальне провадження поновили.


Проте пізніше стало відомо, що поновлене кримінальне провадження знову можуть закрити.

e-max.it: your social media marketing partner