ВР знову не з’явилася до ВАСУ на розгляд чергового позову проти перейменування Кіровограда

, КП

5792Представники Верховної ради знову не з’явилися до Вищого адміністративного суду України на розгляд чергового позову проти перейменування Кіровограда вчора, 5 вересня, повідомила позивач, депутат Кіровоградської міськради Анна Ніжнікова

– Я позиваюся до Верховної ради через незаконне перейменування Кіровограда. Учора (5 вересня – «КП») у Вищому адміністративному суді України мало відбутися слухання, але представники Верховної ради не з’явилися на засідання. Суд перенесли на 6 жовтня, – розповіла Ніжнікова.


Представник депутата у суді Ярослав Турчин зауважив, що тим не менш за позовом Ніжнікової ВАСУ розглянув кілька процесуальних питань, зокрема залучили Інститут національної пам’яті та міську раду як третіх осіб та зобов’язали Верховну раду надати усі документи, пов’язані з перейменуванням Кіровограда.


– Звернення, листи, експертні висновки, – уточнив він.


Водночас Вищий адміністративний суд України розглянув позови Ігоря Спінула та Олександа Симоненка.


– У зв’язку з тим, що для кожного позивача свій представник із Верховної ради, у справі Спінула та Симоненка представники з’явилися, але вони знову не були готові до слухання. Верховна рада вже два місяці в стані підготовки. У зв’язку з цим засідання перенесли на кінець вересня. Також позови Симоненка та Спінула об’єднали в одну справу та розглядатимуть сумісно, – повідомив Турчин.


Нагадаємо, раніше з приводу скасування постанови про перейменування Кіровограда до ВАСУ звернулися народні депутати Сергій Ларін та Костянтин Яриніч, доцент педагогічного університету імені Винниченка Ігор Спінул, екс-редактор газети обласної адміністрації та ради «Народне слово» Валентина Бажан та інші.


Як уже повідомляла «КП», Верховна рада перейменувала Кіровоград на Кропивницький на своєму засіданні 14 липня.


У квітні КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда. Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування міста на Кропивницький.

e-max.it: your social media marketing partner