Герої «КП». Другий рік поспіль газета вручить відзнаки героям своїх публікацій, які вразили читачів

,

7304Торік «Кіровоградська правда» до свого 100-річчя започаткувала безпрецедентну акцію – відзнаку «Герой «КП». Цю редакційну нагороду отримали звичайні люди – герої публікацій, чиї історії вразили читачів найбільше. Вони живуть поряд із нами – у місті чи в селі, на сусідній вулиці чи в сусідньому будинку… Але завдяки своїм величезним серцям, мужності, небайдужості, прагненням змінити світ, вони стали найкращими! Дванадцять історій, дванадцять унікальних людей, за відгуками читачів, отримали почесне звання «Герой «КП». Чекаємо усіх героїв у редакції 13 січня о 13:00 за адресою: Кіровоград, вул.Чикаленка (Медведєва), 1а, оф.420.

 
Родина року
Любові і добра цих двох сердець вистачило аж на сімох дітей. Маргарита та Ян Метельські з Олександрійського району, про яких «КП» розповідала влітку, стали батьками, крім своєї донечки, ще шістьом діткам!
Сьогодні вони констатують: їхні мрії збулися – мають велику родину і бажані професії (Маргарита, як і хотіла, стала слідчим, а Ян працює заступником начальника пожежної частини).

Інтелект року
Про Богданівську школу №1 імені Ткаченка, що у Знам’янському районі, цього літа дізналися всі – саме в її стінах виховали і вивчили Анатолія Шестакова. Цей хлопчина – єдиний на всю Кіровоградщину випускник, який склав ЗНО з української мови та літератури на максимальні 200 балів.

Вчинок року
Історія, що сталася влітку у Новоархангельському районі, вразила буквально всіх читачів «КП». Слідчий тамтешнього відділення поліції 23-­річний лейтенант Віталій Тарахтій врятував життя 59-­річному чоловікові, який стікав кров’ю від поранення з мисливської рушниці.

Екстрим року
Історія цих двох хлопців протягом року мала своє продовження. Вони – руфери. Уперше про Влада і Максима «КП» розповіла у липні, вдруге – буквально нещодавно. Попри те, що обидвоє часто бувають нестерпні і неабияк ризикують власним життям, підкорюючи найвищі точки обласного центру, вони водночас не бояться брати на себе й відповідальність. Нещодавно руфери врятували життя безхатькові.

Сила духу
Про десятирічного Гліба Салія «КП» писала не раз. Не кожен дорослий має таку силу духу і прагнення здолати важку хворобу. Хлопчик із села Братське Петрівського району довгий час бореться зі злоякісною пухлиною головного мозку.
Під час першого благодійного фестивалю «Допоможи дитині жити» Гліб знайшов у собі сили вийти на сцену і від імені усіх онкокохворих діток подякувати кожному, хто долучився до збору коштів на їхній порятунок.
– Дякуємо, що повірили в нас! – сказав тоді він.

Мандрівник року
Про 41-­річного кіровоградця Сергія Сіроштана «КП» розповідала у вересні. Незважаючи на те, що чоловік шістнадцять років прикутий до візка, він здійснив свою мрію – подорожувати. За останні чотири роки Сергій побував у Тунісі, Єгипті і двічі в Туреччині й своїм прагненням і силою волі довів, що обмежені можливості – не перепона для здійснення мрій.

Характер року
Учора безхатько, а сьогодні «Герой «КП». Своїм життєвим прикладом кіровоградець Євген Сотський показав, як завдяки силі характеру можна кардинально змінити життя. Два десятки років він був безхатьком, пиячив, копирсався у сміттєвих баках і сумнівався, що коли­небудь побачить просвіт. Проте сила волі і характер допомогли Євгену. Сьогодні він працює на заводі, у вихідні керує церковним хором, а вечорами грає на вулиці на гітарі. Нині чоловік із жахом згадує те пекло, проте переконаний: вибратися з нього можна, якщо є на це велике бажання. Своїм прикладом він це довів…

Серця року
Претендентів на цю публікацію, дякувати Богу, цьогоріч було чимало. Втішає, що з кожним роком усе більше людей прагнуть змінити світ добром і чуйністю. Однак особливе захоплення викликає, коли ці люди – діти! Отже, надія є! Отже, не все ще втрачено!
За 2016 рік відзнаку «Серця року» отримують вихованці обласного комплексу (гімназії­-інтернату­-школи мистецтв), які багато років поспіль разом зі своїми наставниками й директором закладу Анатолієм­ Коротковим займаються волонтерством. Благодійні концерти, гроші на лікування хворих, смаколики і канцтовари для дітей­сиріт і маленьких онкохворих пацієнтів, памперси для немовлят­відмовничків, підтримка АТОвців, допомога тваринам­безхатькам – це ще не весь перелік того, як «коротковці» виручають тих, кому необхідна допомога. Кажуть, роблять це не тому, що так треба, – доб­рими ділами вони живуть.

Водій року
Зі Станіславом Шкляренком зустрічаються щодня тисячі жителів і гостей обласного центру. Працюючи водієм маршрутки, він робив усе, щоб довга чи коротка поїздка подарувала пасажирові на весь день гарний настрій і посмішку. Погодьтеся, у сучасних реаліях, так часто бракує доброго слова і побажань гарного дня.

Ініціатива року
Хіба не благородний вчинок – здійснювати мрії літніх людей? В області за це взялася Єлизавета Булгачова, регіональний координатор проекту та волонтер всеукраїнської мережі «Volunteer Community». Восени вона розповіла «КП», що за півроку разом із однодумцями планує здійснити триста мрій бабусь і дідусів.

Відкриття року
Лист Миколи Доренка з селища Нового, який знайшовся у куртці, відправленій ним нашим воякам на схід, підірвав не лише соцмережі. В один момент, нічого не підо­зрюючи, чоловік прокинувся відомим на всю країну – про нього знімали сюжети, писали газети… Кожне слово у тому листі було настільки душевним, що стискало не одне серце. Саме тому читачі «КП» вирішили, що дід Микола заслуговує на відзнаку.

Волонтер року
На цю нагороду заслуговує багато людей, про яких «КП» писала протягом року, адже сьогодні майже кожен із нас займається волонтерством: допомагаємо нашим військовим на сході, хворим у лікарнях, безпритульним тваринам... Проте це звання читачі «КП» вирішили віддати ­дуету «Анна­-Марія» – голосисті дівчата постійно підтримують тих, кому потрібна допомога. Цьогоріч, даючи концерт, вони допомагали збирати кошти маленьким пацієнтам гематологічного відділення обласної лікарні.

e-max.it: your social media marketing partner